Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Εύρεση εργασίας



-1418 νέες προσλήψεις σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ
Στην πρόσληψη 2800 γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού για τα νοσοκομεία, την Ψυχική Υγεία και το ΕΚΑΒ προχωρεί το επόμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας. Οι θέσεις θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις είναι επείγουσες. Από τις θέσεις αυτές , οι 700 αφορούν νοσηλευτές για τα δημόσια νοσοκομεία, οι  370 είναι θέσεις ειδικευόμενων γιατρών κλάδου ΕΣΥ, 150 θέσεις προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών στην Ψυχική Υγεία, 118 είναι θέσεις λοιπού νοσηλευτικού προσωπικού και 80 θέσεις φαρμακοποιών ΕΣΥ
.
Θα πραγματοποιηθούν επίσης 200 προσλήψεις πληρωμάτων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ, οι οποίες θα είναι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Οι προκηρύξεις θα γίνουν στο τρέχον διάστημα προκειμένου να λειτουργήσουν  κρίσιμες μονάδες και υπηρεσίες οι οποίες αντιμετωπίζουν σήμερα μεγάλα προβλήματα.

-500 προσλήψεις σε καταστήματα κράτησης
500 σωφρονιστικούς υπαλλήλους , προσωπικό φρούρησης και διοικητικό προσωπικό θα προσλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης έως το τέλος του έτους, προκειμένου να ενισχύσει τα καταστήματα κράτησης σε ολόκληρη τη  χώρα. Από το σύνολο των θέσεων, η πλειονότητα (περίπου 300 θέσεις) αφορά φρουρούς (εσωτερικούς και εξωτερικούς) ενώ 39 αφορούν γιατρούς (ειδικότητας παθολογίας) οι θέσεις των οποίων θα προκηρυχτούν από το υπουργείο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

-Δόκιμοι σημαιοφόροι για το Λιμενικό Σώμα
Σαράντα πέντε δόκιμο σημαιοφόροι κατατάσσονται στο Λιμενικό Σώμα, μέσω διαγωνισμού που προκήρυξε το αρχηγείο του Λ.Σ-ΕΛΛ.ΑΚΤ. Από το σύνολο των θέσεων, τις 27 καταλαμβάνουν πτυχιούχοι κυρίως από Νομικά και Οικονομικά τμήματα από σχολές Πολιτικών Επιστημών, Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Εννέα θέσεις μοιράζονται διπλωματούχοι των Ακαδημιών εμπορικού Ναυτικού (πλοίαρχοι και Μηχανικοί), ενώ εννέα θέσεις διεκδικούν πτυχιούχοι τμημάτων Πολυτεχνείου. Τέλος, οι 4 θέσεις αφορούν πολύτεκνους, τέκνα αναπήρων και θύματα πολέμου και τέκνα αγωνιστών της Εθνικής αντίστασης, ενώ μια θέση καταλαμβάνουν τρίτεκνοι   ή άτεκνα αυτών.

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 16.000 ανέργους
Νέο πρόγραμμα για 16.000 μακροχρόνια ανέργους θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ με απόφαση του υπουργείου Εργασίας ο ΟΑΕΔ θα καταρτίσει σχέδιο για την υλοποίηση του επιδοτούμενου προγράμματος από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και θα παρέχει Επιταγή Κατάρτισης για ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του οργανισμού . Αντικείμενο του προγράμματος αποτελεί η παροχή σε 16.000 ανέργους , κυρίως  χαμηλών τυπικών προσόντων σε δεξιότητες , υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε κλάδους που αποτελούν αναπτυξιακές προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με το εγκεκριμένο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Το νέο πρόγραμμα θα παρέχει την εξασφάλιση εξάμηνης εργασίας στους ωφελούμενους ανέργους .       


Δεν υπάρχουν σχόλια: