Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Πάνω από το 55% των επαγγελματιών της Ροδόπης αδυνατεί να καλύψει τις ασφαλιστικές του εισφορές





Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει πάνω από το 55% των επαγγελματιών της Ροδόπης που αδυνατεί να καλύψει τις ασφαλιστικές του εισφορές, συζητήθηκε  πρόσφατα σε ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ κ. Αργύρης Αργυρόπουλος αφορμή για αυτή την ανοιχτή συνεδρίαση ήταν το γεγονός ότι στη Ροδόπη οι επαγγελματίες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να μην έχουν ασφαλιστική ενημερότητα και περίθαλψη ξεπερνούν το 55%.
Ο ΟΑΕΕ πλέον ζητά επίμονα τα χρέη, προβαίνοντας σε κατασχέσεις σε κινητή και ακίνητη περιουσία όσων χρωστούν άνω των 5.000 ευρώ, ποσό που εύκολα πιάνει ένας επαγγελματίας όχι μόνο λόγω της μη καταβολής εισφορών, αλλά και την αύξηση των χρωστούμενων λόγω των προσαυξήσεων και τον τόκων.
«Σήμερα ο μεγαλύτερος τοκογλύφος είναι το Ελληνικό δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, αφού πληρώνουμε γύρω στα 17% ετησίως» σημείωσε ο κ. Αργυρόπουλος.
Αυτή τη στιγμή οι επαγγελματίες προτάσσουν την ανάγκη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, την οποία έχουν στερηθεί από την πρώτη στιγμή που δεν πλήρωσαν τις εισφορές τους.
Για αυτό και ζητούν από την πολιτεία να θεωρήσει τα βιβλιάριά τους άμεσα, αλλά και να τους απαλλάξει για τα χρόνια που δεν θεωρούσαν τα βιβλιάρια από το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.  
Όσο για την αποπληρωμή των χρεών, ο κ. Αργυρόπουλος για ακόμα μια φορά επανέλαβε τη θέση της ΓΕΣΕΒΕ να γίνει κεφαλαιοποίηση των χρεών, να πληρώνουν ότι έχουν δυνατότητα μέχρι το τέλος του 2016 και κατόπιν να γίνουν ρυθμίσεις ανάλογα με την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: