Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Συναντήθηκαν μετα 40 χρόνια στίς Σάπες





Συνάντηση απόφοιτων μετά από 40 χρόνια
Την πρώτη τους συνάντηση είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν, την Κυριακή 29 Ιουνίου, οι απόφοιτοι του εξατάξιου Γυμνασίου Σαπών τα σχολικής περιόδου 1973-1974.
Από τους 32 αποφοιτήσαντες (οι δύο δεν βρίσκονται στην ζωή) μπόρεσαν να δώσουν το παρόν οι 23, ενώ από τους καθηγητές παρευρέθησαν μόνο τρείς οι κυρίες: Πηνελόπη Κεραμυδά, Λιβαριάδου Αναστασία και Παπαιωάννου Ευανθία.
Διαδραματίστηκαν συγκινητικές στιγμής στο Γυμνάσιο Σαπών αφοί κάποιοι είχαν να ανταμώσουν εδώ και 40 χρόνια.
Πολύ συγκινητικ
ό ήταν το ξεκίνημα της συνάντησης όταν ακούστηκε το παραδοσιακό κουδούνι από τον τότε επιστάτη του σχολείου κ. Τραμπίδη Παναγιώτη και όλοι μπήκαν στις γραμμές όπως παλιά, είπαν την προσευχή και στήθηκαν για μια αναμνηστική φωτογραφία.

Ακολούθησε προβολή φωτογραφιών από διάφορες φάσεις της σχολικής ζωής των παλιών συμμαθητών και όλοι είχαν κάτι να σχολιάσουν, να γελάσουν αλλά και να δακρύσουν.
Η συνάντηση συνεχίστηκε σε αίθουσα διδασκαλίας από την οποία είχαν περάσει κάποιες χρονιές και η συνέχεια δόθηκε σε ταβέρνα της περιοχής όπου οι συμμαθητές είχαν την ευκαιρία να ξετυλίξουν κι άλλο το κουβάρι της μνήμης και να διασκεδάσουν ενώ όρισαν και την επόμενη συνάντησή τους προς τα τέλη Αυγούστου του 2015.
Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι καταγόμενοι από τις Σάπες:
Γκαζίνος Αθανάσιος, Εμιρζά Άννα, Καρατσάης Χαράλαμπος, Μαυρίδης Σάββας, Τσιπανίδου Γαρουφαλιά και Φραγκάκη Αθανασία, επίσης οι Καμπάκη Κυριακή, Καρακούσης Δημήτριος, Κασέρη Σωτηρία (Ιάσιο), Γκίκα Μαρία (Λοφάριο), Καβούνη Φωτεινή (Μέστη), Κάζας Κυριάκος (Συκορράχη), Ευθυμιάδης Νίκος (Αετόλοφος), Καράκης Χρήστος (Αετοκορυφή), Ματακάκη Χρυσούλα (Αρσάκειο), Μαλλέ Ντίνα, Τριφωνίδου Μαρία (Χαμηλό), Ούτου Αγγελική (Ν. Σάντα), Πασχαλίδου Αργυρούλα (Άμφια), Παπαμιχαήλ Ειρήνη (Αρίσβη), Λυγγεράς Νότης (Πρωτάτο), Κουτσογιάννη Μαρία (Ασκητές), Δούρος Βασίλειος (Κίρκη).
Για την πραγματοποίηση της συνάντησης πολύτιμη ήταν η βοήθεια της υποδιευθύντριας του Γυμνασίου Σαπών κ. Ουρεϊλίδου Συμέλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: