Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Πετυχημένη ερασιτεχνική θεατρική παράσταση από τον «δρω» στις Σάπες




Την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014, η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Πολιτισμού και Ανάπτυξης Σαπών ‘δρω’ πραγματοποίησε την πρώτη του θεατρική παράσταση. Η ομάδα ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό και κατάφερε με λίγες πρόβες να ανεβάσει τη θεατρική παράσταση ‘Η Τελετή’ του Παύλου Μάτεσι. Δώδεκα ερασιτέχνες ‘ηθοποιοί’ με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη τους, κου Θάνου Κων/νου, παρουσίασαν μία όμορφη, καλοκουρδισμένη παράσταση, η οποία απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού και τα καλύτερα σχόλια των θεατών. Μια παράσταση, που σύμφωνα με τα λεγόμενα του κοινού δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από μία επαγγελματική. Τα παιδιά του Συλλόγου απέδειξαν πως με λίγη καλή διάθεση, όρεξη, ομαδικό πνεύμα, λίγη δουλειά και αν θυσιάσουν λίγο από τον ελεύθερο χρόνο τους, μπορούν οι Σύλλογοι να παράγουν πολιτισμό και σ΄ αυτόν τον τομέα. Σκοπός και στόχος του Συλλόγου είναι η θεατρική ομάδα να καθιερωθεί, να εμπλουτίζεται με καινούργια μέλη και να καταφέρνει κάθε χρόνο να παρουσιάζει μία τουλάχιστον παράσταση. Επίσης στόχος του είναι να δημιουργήσει μία εφηβική – παιδικά θεατρική ομάδα.
 Λίγα λόγια για το έργο..Συγγραφέας: Παύλος ΜάτεσιςΣκηνοθέτης!!: Θάνος Κων/νος
'Ηθοποιοί????': Δαμιανίδης Κων/νος, Καραθανάση Ματίνα, Κασσέρη Ντίνα, Καραίσκου Πόλυ, Κυριακίδου Όλγα, Παπαδοπούλου Εύη, Παυλίδου Ελένη, Πορτοκάλογλου Χρήστος, Ρεφειάδου Δώρα, Σαββουλίδου Χριστίνα, Χαλδογερίδης Άρης, Χριστακάκης Βασίλης.
Λίγα λόγια:Με αφορμή μία κηδεία και μέσα από τη σάτιρα, ο Παύλος Μάτεσις βάζει στο στόχαστρο τον καθωσπρεπισμό, τα προσχήματα και ό,τι αυτά συνεπάγονται.
Μπορεί να γίνει μια κωμωδία γύρω από μια κηδεία; Ο συγγραφέας Παύλος Μάτεσις παρουσιάζει μια τέτοια παράλογη κατάσταση, σε μια καυστική σάτιρα. Έργο μονόπρακτο, με άξονά του τη μαύρη κωμωδία, που όμως την ξεπερνά με «τακτ» και φτάνει στη σάτιρα, «Η Τελετή», απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Θεάτρου το 1966. Στην σκηνή βρίσκονται συγγενείς της νεκρής, που αγωνίζονται να ταχτοποιήσουν όλες εκείνες τις άπειρες λεπτομέρειες που στο τέλος θα δώσουν μια «αξιοπρεπή» κηδεία. Το μόνο που τους ενδιαφέρει όμως είναι αυτή η «αξιοπρέπεια». Η νεκρή δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αφορμή, ένα πρόσχημα για να επιδείξουν την όποια οικονομική τους θέση, για αυτό τα θέλουν όλα να δηλώνουν το κόστος τους, το φέρετρο, τα στεφάνια, τα ρούχα, το γραφείο τελετών, τα εδέσματα, τα ποτά. Τα ετοιμάζουν για να τα δουν κάποιοι άλλοι…






Δεν υπάρχουν σχόλια: