Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

“Ραντεβού στην Γενική Συνέλευση”





Συνεντευξη με τον πρόεδρο της «Ελπίδας» Σαπών Ηλία Εμιρζά

Συνέντευξη στην εφημερίδα Ελεύθερη Άποψη παραχώρησε ο πρόεδρος της ΕΛΠΙΔΑΣ  κ. Ηλίας Εμιρζάς  την οποία παραθέτουμε αυτούσια

-Κύριε πρόεδρε πείτε μας δυο λόγια για την διετία που πέρασε.
Πριν ξεκινήσω θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου για την πολύ καλή δουλειά που κάνανε, ξεκινώντας αυτήν την προσπάθεια διδάσκοντας εθελοντισμό και συνεργασία, με αποτέλεσμα να κάνουν την ομάδα μας ένα πολύ οργανωμένο σωματείο.

Καταφέραμε να κάνουμε την ανδρική ομάδα που να πρωταγωνιστεί σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο), ενώ παράλληλα οργανώσαμε τις ακαδημίες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ δίνοντας σωστές βάσεις στα παιδιά της περιοχής μας.
Δείξαμε κοινωνικό πρόσωπο με τις επισκέψεις μας στον παιδικό σταθμό Σαπών και στο ΕΕΕΚ Κομοτηνής για παιδιά με ειδικές ανάγκες προσφέροντας χαρά και δώρα στα παιδιά.
Διοργανώσαμε εκδηλώσεις όπως κοπές πίτας με την παρουσία αντιπροσωπείων του Πανθρακικού αλλά και φορέων του αθλητισμού της περιοχής.
Διοργανώθηκε το 1ο τουρνουά «Ελπίς Σαπών» και δημιουργήθηκε βοηθητικό γήπεδο εντός του σταδίου.
Συντηρήσαμε και βελτιώσαμε τις εγκαταστάσεις του γηπέδου.
Είμαστε πλήρεις σε ιματισμό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό φέρνοντας την ομάδα μας στα πρότυπα μεγάλων ομάδων.
Οι δε μικρές ομάδες μας συμμετείχαν στα πρωταθλήματα ΕΠΣ Θράκης προσφέροντας στα παιδιά μας εμπειρίες, συγκινήσεις, σωστή συμπεριφορά αλλά και την γνώση του πρωταθλητισμού.
Θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη περισσότερα πράγματα αλλά όπως καταλαβαίνεται για να γίνουν αυτά χρειάζεται χρόνος και χρήμα.
Από εκεί και πέρα έχουν τακτοποιηθεί όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες της ομάδας και αυτή τη στιγμή δεν χρωστάει σε κανέναν.
Τελειώνοντας να ευχαριστήσω και τον Δήμο Σαπών για την παραχώρηση του κουρευτικού τρακτέρ και τις επιχορηγήσεις που πήραμε μαζί με τους υπολοιπους συλλόγους του Δήμου.
Σίγουρα όμως από τη στιγμή που σαν «Ελπίς» Σαπών, φροντίσαμε το Δημοτικό στάδιο Σαπών, περιμέναμε από τον Δήμο περισσότερη βοήθεια και παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις του σταδίου.
-Ποια η βοήθεια που πήρατε από τον κόσμο της περιοχής;
 Ο κόσμος ανταποκρίθηκε πολύ θετικά στην προσπάθειά μας και μας βοήθησε με τον τρόπο του, είτε αγοράζοντας εισιτήρια διαρκείας και ημερολόγια, είτε βάζοντας διαφήμιση στο γήπεδο, είτε ακόμα προσφέροντας εθελοντική εργασία στην ομάδα.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά και μέσα από την καρδιά μου τους επαγγελματίες και τους απλούς πολιτες των Σαπών και της Κομοτηνής που σε τόσο δύσκολες εποχές στάθηκαν δίπλα μας στηρίζοντας την προσπάθειά μας.
Χωρίς το υστέρημα των επαγγελματιών και όχι μόνο «Ελπίς» Σαπών δεν υπήρχε.
Με το έργο του ηλεκτροφωτισμού του σταδίου σε ποια φάση βρισκόμαστε;
Επιτέλους ξεκινάμε.
Και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον Αντινομάρχη κ. Παύλο Δαμιανίδη που αφουγκράστηκε την φωνή μας και κατανόησε  την προσπάθεια μας και πλέον είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσει αυτό το τόσο μεγάλο έργο του ηλεκτροφωτισμού και δημιουργίας στίβου το οποίο δεν θα εξυπηρετεί μόνο την ομάδα μας αλλά και την ευρύτερη περιοχή.
Να σημειώσω ότι το έργο αυτό θα ανταποκρίνεται περισσότερο στις συλλογικές ανάγκες των πολιτών για άθληση παρά στις ανάγκες της ομάδας.
Με αυτό εννοώ ότι οι προβολείς είναι μεν για την εκάστοτε ομάδα που χρησιμοποιεί το γήπεδο, ο στίβος όμως είναι για τους πολίτες! Για όλους αυτούς που τόσα χρόνια έρχονται στο γήπεδο να αθληθούν τρέχοντας στα χώματα και τα χαλίκια.
Για τον λόγο αυτό θα χρειαστούν, και κάνω έκκληση στην επόμενη Δημοτική αρχή του Δήμου μας, και περαιτέρω έργα όπως π.χ. τα παρακάτω:
-Δημιουργία χλοοτάπητα
-Βελτίωση και όχι μόνο καλλωπισμό των εσωτερικών εγκαταστάσεων του γηπέδου.
-Νέα περίφραξη και στέγαστρο ώστε το Δημοτικό στάδιο Σαπών να μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο ώστε να προσφέρει και να φιλοξενεί ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις βάζοντας παράλληλα σε σκέψεις τις διοικήσεις των ομάδων της περιοχής για την άνοδο τους σε ακόμα μεγαλύτερες κατηγορίες.
-Πως κρίνετε την φετινή αγωνιστική πορεία της ομάδος;
Ξεκινήσαμε χτίζοντας μια καινούρια ομάδα με νέους παίκτες καθώς πολλοί παραχωρήθηκαν για να αγωνιστούν σε μεγαλύτερες κατηγορίες και νέο προπονητή επίσης για τον ίδιο λόγο.
Η ομάδα μας από την πρώτη στιγμή φάνηκε πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει μιας και το δέσιμο προπονητή και παικτών φάνηκε να είναι πάρα πολύ καλό, η δουλειά του κ. Τουφάκη εξαιρετική και ο ζήλος και η προσπάθεια των παικτών στις προπονήσεις μοναδική.
Ο συνδυασμός όλων αυτών μας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πορεία αυτή τη χρονιά θα είναι πάρα πολύ καλή.
Βέβαια αν είχαμε την οικονομική δυνατότητα να διατηρήσουμε ένα πιο μεγάλο ρόστερ και δεν είχαμε τους ατυχείς τραυματισμούς σημαντικών παικτών πριν από το ματς με τον Ίασμο ίσως να είχαμε ακόμη καλύτερη πορεία.
Η ομάδα μας έπαιξε κατά διαστήματα αρκετά καλό ποδόσφαιρο κερδίζοντας ετσι τις επευφημίες αλλά και τον σεβασμό των αντιπάλων της.
Καλύψαμε τα κενά μας τον Ιανουάριο με επιλογές παικτών σε καίριες θέσεις.
Αλλά στο τέλος χαλάσαμε την όμορφη εικόνα που με τόσο κόπο δημιουργήσαμε και δεν θέλω να αναφερθώ περαιτέρω.
Τελικά η ομάδα κατετάγη 3η στην τελική βαθμολογία και τέλος καλό όλα καλά.
-Πως κρίνετε το έργο του προπονητή της ομάδας κ. Τουφάκη;
Τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν.
Έφτιαξε μια καλή ομάδα και προσπάθησε να κάνει πρωταθλητισμό κόντρα σε ομάδες με ποιοτικότερο ρόστερ και αμειβόμενους ποδοσφαιριστές.
Είναι ένας σεμνός, εργατικός και γνώστης του ποδοσφαίρου, του βγάζω το καπέλο γιατί απαξιώθηκε αδικαιολόγητα από κάποιους παίκτες και από κάποιους παράγοντες συστηματικά. Δεν μπορεί η ομάδα να παίζει play off και να μην υπάρχει συνοδός από την διοίκηση της ομάδος.
Παρόλα αυτά παρέμεινε και πάλεψε για το καλό της ομάδας μέχρι το τέλος όντας γνώστης της κατάστασης, χωρις όμως ποτέ να δημιουργήσει πρόβλημα.
-Ποιες οι βλέψεις σας για την νέα χρονιά;
Όπως γνωρίζετε για επαγγελματικούς λόγους απουσιάζω από την περιοχή από πέρυσι το καλοκαίρι.
Δεκαπέντε μέρες βρίσκομαι εκτός Σαπών και δέκα στις Σάπες.
Η συμφωνία που είχαμε κάνει πέρυσι το καλοκαίρι με τους υπόλοιπους της διοίκησης ήταν να παραμείνω και τις ημέρες που θα απουσίαζα να καλυφθεί το κενό μου από αυτούς.
Μέχρι ένα σημείο αυτό έγινε αλλά στην συνέχεια δεν είχα την στήριξη που περίμενα. Έτσι νομίζω ότι τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να αποχωρήσω.
Κύριος ήρθα και Κύριος φεύγω!
Υπάρχουν πολλά θέματα στα οποία θα ήθελα να αναφερθώ αλλά στην παρούσα στιγμή θα ήθελα να σταθώ περισσότερο στα καλά και στον αγώνα που δώσαμε συλλογικά παρά στα στραβά και άσχημα.
Θεωρώ ότι δεν υπάρχει πλέον χώρος στην ομάδα για μένα, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, επιφυλάσσομαι όμως για το μέλλον.
Θέλω πολλά να πω.
Ραντεβού όμως στην γενική συνέλευση της ομάδας στις 21 Ιουνίου στην αίθουσα τελετών του Δήμου Μαρωνείας - Σαπών.

Σ.Κ


Δεν υπάρχουν σχόλια: