Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

«Λουκέτο» από 1ης Ιουλίου σε παιδικές χαρές που δεν έχουν πιστοποίηση



Με «λουκέτο» από την 1η Ιουλίου απειλούνται χιλιάδες παιδικές χαρές της ελληνικής επικράτειας, που δε θα έχουν εξασφαλίσει το προβλεπόμενο σήμα πιστοποίησης ως τις 30 του τρέχοντος μήνα. Στο νομό Ροδόπης ο συνολικός αριθμός των παιδικών χαρών υπολογίζεται σε 200, ενώ στα όρια του δήμου Κομοτηνής βρίσκονται 96. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις στην πλειονότητά τους οι παιδικές χαρές, που βρίσκονται στο νομό μας, κινδυνεύουν άμεσα με αναστολή της λειτουργίας τους. Και στο Δήμο Μαρωνείας- Σαπών υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να κριθούν ακατάλληλες και κλείσουν πολλές παιδικές χαρές.Πως  είναι δυνατόν άλλωστε να αποφύγουν το «λουκέτο» όταν έχουν να συντηρηθούν επί πολλά έτη;  Τους σχετικούς ελέγχους διενεργεί Επιτροπή, που συστάθηκε για τον συγκεκριμένο σκοπό,. Η Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας Παιδικών Χαρών, αφού ολοκληρώσει την έρευνά της σε όλη την επικράτεια του νομού Ροδόπης, θα καταθέσει τα σχετικά αποτελέσματα υπόψιν των οικείων δημάρχων, που θα κληθούν να λάβουν τις τελικές αποφάσεις.
Με το όλο ζήτημα πάντως ανακύπτουν ορισμένα ερωτηματικά τα οποία προβληματίζουν τους πολίτες
1.Γιατι το υπουργείο περίμενε να συμβεί κάποιο ατύχημα ώστε να λάβει εσπευσμένα και χωρίς να διαθέσει μάλιστα επαρκείς χρηματοδοτήσεις, μια τέτοια απόφαση.
2.Γιατί οι Δήμοι περίμεναν την τελευταία στιγμή να κινηθούν σε αυτή την κατεύθυνση , αφού κάτι τέτοιο αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση των ΟΤΑ  και οφείλουν να κάνουν συχνές και επαρκείς συντηρήσεις στις παιδικές χαρές της δικαιοδοσίας τους;
3. Τι θα γίνει με τις παιδικές χαρές που βρίσκονται σε ιδιωτικού χώρους;
Ερωτήματα που θέλουν απαντήσεις.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: