Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019

Κύκλος σεμιναριών: Η σχέση μας με τον λαϊκό πολιτισμό

Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ σε συνεργασία με την ΕΠΟΦΕ, συνδιοργάνωσαν αυτή τη δράση με σκοπό την ουσιαστική εμπλοκή των τοπικών συλλογων, φορέων και πολιτών σε ένα διάλογο για την σχέση μας με τον λαϊκο πολιτισμό. Τα σεμινάρια υλοποιήθηκαν στο Δημαρχείο του Διδυμοτείχου την Κυριακη 8/9 & 15/9.
Το Ε.Μ.Θ. ευχαριστώντας θερμά τους εισηγητές και όσους συνέβαλλαν στην οργάνωση και την υλοποίηση των σεμιναρίων υπόσχεται τη συνεχή προσπάθεια για να καταφέρουμε  να κερδίσουμε κάτι που έχει αξία. Να συνεχίσουμε να παράγουμε πολιτισμό μέσα από τη δύναμη του τόπου που λίγο ως πολύ μας αυτοπροσδιόρισε.

Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΠΡΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ: «ΠΡΕΠΕΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΡΟΔΟΠΗ 4 ΕΠΟΧΕΣ»


Συνάντηση εργασίας με τους ξενοδόχους της Ροδόπης είχε ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με στόχο την από κοινού οριοθέτηση και υλοποίηση ενός τουριστικού προγράμματος «Ροδόπη 4 εποχές».
Ο Βουλευτής Ροδόπης πρότεινε:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ( ΠΕΔ ΑΜ-Θ ) & ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΑΜ-Θ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2019 στην Αλεξανδρούπολη με
πρωτοβουλία της
Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ συνάντηση στην οποία
συμμετείχαν αιρετοί της Αυτοδιοίκησης
, εκπρόσωποι φορέων από τους Νομούς
Ροδόπης και Έβρου οι οποίοι συγκροτούν την Διανομαρχιακή Επιτροπή κατά της
εξόρυξης χρυσού, καθώς και η συντριπτική πλειονότητα εκπροσώπων της θεσμικής
κοινωνίας της περιφέρειας.
Κατά την συνάντηση εγκρίθηκε από τους συμμετέχοντες το συνημμένο ψήφισμα.

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019

37 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜΘ για 20 έργα ύδρευσης Δήμων


Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης, το πέρας της προθεσμίας υποβολής ενστάσεων και την οριστικοποίηση του πίνακα κατάταξης των εγκεκριμένων έργων, που διήρκησαν αρκετούς μήνες, υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο η χρηματοδότηση 20 έργων ύδρευσης Δήμων με 37.072.978 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας.
Το ύψος της χρηματοδότησης ανά Δήμο είναι ως εξής:

Χαιρετισμός βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου σε σύσκεψη στην Αλεξανδρούπολη, "κατά της εξόρυξης χρυσού"
Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου χαιρέτισε τη σύσκεψη που έγινε στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου με πρωτοβουλία του προέδρου της ΠΕΔ ΑΜΘ και βασικό θέμα την επαναδιατύπωση της αρνητικής στάσης των τοπικών κοινωνιών Ροδόπης και Έβρου στο θέμα της εξόρυξης χρυσού με τον ακόλουθο χαιρετισμό:

Είναι γνωστή η μακρόχρονη ενεργή συμμετοχή μου στο πολύχρωμο, ενωτικό, υπεράνω κομμάτων κίνημα, κατά της εγκατάστασης χρυσωρυχείων στην περιοχή της Θράκης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΟΜΗΝΙΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ- ΣΑΠΩΝ


Οι κάτοικοι των χωριών ΑΣΚΗΤΕΣ, ΚΡΩΒΥΛΗ και ΠΑΛΙΑ ΚΡΩΒΥΛΗ, που έχουν καταθέσει ήδη αίτηση στο Δήμο για χορήγηση επιδόματος για την αντιμετώπιση των ζημιών, που προκλήθηκαν στην οικία τους, από την θεομηνία την 10/07/2019 και έχει γίνει η αυτοψία από την επιτροπή, επιπλέον καλούνται να προσκομίσουν τα κάτωθι επιπρόσθετα δικαιολογητικά:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ


Με τους βενζινοπώλες της Ροδόπης συναντήθηκε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Άκουσε τα προβλήματα τους που προκύπτουν από τον ειδικό φόρο καυσίμων και τη διαρροή πελατών προς τις φθηνές αγορές των γειτονικών κρατών και συζήτησαν διεξοδικά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, ώστε να αναχαιτισθεί η διαρροή εισοδήματος από την τοπική αγορά και να ενισχυθεί η εισρροή φρέσκου χρήματος μέσα από την οργανωμένη ανάπτυξη του τουρισμού 4 εποχών για τη Ροδόπη. 

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019

ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ


Στις 22.9.2019 ημέρα Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί Παιδιατρική κλινική εξέταση – Εμβολιασμός παιδιών, στο Δήμο Μαρώνειας- Σαπών, (ώρα έναρξης 9.00 π.μ.- 14.00 μ.μ.), στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας, Γ. Γεννηματά 8 στις Σάπες (πλησίον του Κέντρου Υγείας Σαπών).

Σε συνεργασία με την  4η ΔΥ.Πε, το Δήμο Μαρώνειας- Σαπών, τον Ι.Σ. Ροδόπης, την Α΄ Παν. κλινική του Π.Ν. Παίδων «Αγία Σοφία», το Γ.Ν. Κομοτηνής, την Παιδιατρική κλινική «ΜΗΤΕΡΑ», το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου.

Τα εμβόλια που θα πραγματοποιηθούν, είναι :

Ιλαράς- Παρωτίτιδας – Ερυθράς


Ηπατίτιδας Β΄ 


Διφθερίτιδας-Τετάνου - Κοκκύτη-Πολιομυελίτιδας,  Αιμόφιλουινφλουέντζας τύπου Β΄ 


Πνευμονιόκοκκου, Μηνιγγιτιδόκοκκου.


Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019

 ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΠΩΝ

     

                              

Στις 22.9.2019 ημέρα Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί Παιδιατρική κλινική εξέταση – Εμβολιασμός παιδιών ,στο Δήμο Μαρώνειας- Σαπών, (ώρα έναρξης 9.00 π.μ.- 14.00 μ.μ.)

Σε συνεργασία με την  4η ΔΥ.Πε, το Δήμο Μαρώνειας- Σαπών, τον Ι.Σ. Ροδόπης, την Α΄ Παν. κλινική του Π.Ν. Παίδων «Αγία Σοφία», το Γ.Ν. Κομοτηνής, την Παιδιατρική κλινική «ΜΗΤΕΡΑ», το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου.

Τα εμβόλια που θα πραγματοποιηθούν, είναι :

Ιλαράς- Παρωτίτιδας – Ερυθράς


Ηπατίτιδας Β΄ 


Διφθερίτιδας-Τετάνου - Κοκκύτη-Πολιομυελίτιδας, Αιμόφιλου ινφλουέντζας τύπου Β΄ 


Πνευμονιόκοκκου, Μηνιγγιτιδόκοκκου


                                             

Τη Στήριξη                                                                                           
                                                                                                                                

                                                                                     

                                                                                            Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο

 Ευρωπαϊκή       Ένωση       Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο        Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης   

Ολοκληρώθηκε από το Δήμο Μαρωνείας-Σαπών η διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του προγράμματος TEBA

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διανομή τροφίμων στους 500 περίπου ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής»  του Δήμου Μαρωνείας - Σαπών την Τετάρτη 11 και Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019 με στόχο την υποστήριξη ευάλωτων συνδημοτών μας και των οικογενειών τους.

Στη διανομή παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ντίνος Χαριτόπουλος προκειμένου να ενημερωθεί  για τη διαδικασία της διανομής, καθώς και για θέματα οργάνωσης και διαχείρισης, των τροφίμων.

Κατά τη διανομή τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής, η οποία πραγματοποιήθηκε ομαλά διανεμήθηκαν:

• Νωπά προϊόντα (κοτόπουλο)

• Είδη παντοπωλείου ( παρθένο ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, κορν φλεικς , κονσέρβα ντολμαδάκια)

• Είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής ( υγρό πλυντηρίου, αφρόλουτρο)

Όπως ανέφερε o Δήμαρχος , ο Δήμος  Μαρωνείας - Σαπών με τη βοήθεια του προσωπικού του Κέντρου Κοινότητας  και των δημοτικών υπαλλήλων, έχει εξασφαλίσει ώστε οι διανομές τροφίμων και ειδών να πραγματοποιούνται χωρίς ταλαιπωρία των δικαιούχων, εξαλείφοντας, στο μέτρο του δυνατού, οποιαδήποτε αστοχία μπορεί να προκύψει κατά τη διανομή ενός τόσο μεγάλου όγκου τροφίμων σε εκατοντάδες δικαιούχους.

Ο Δήμαρχος τέλος , αναφέρθηκε στην υψηλή κοινωνική προσφορά που υλοποιείται μέσω της συγκεκριμένης προκειμένου να ενισχυθούν και να υποστηριχθούν ευπαθείς ομάδες πληθυσμού του Δήμου.