Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Χαιρετισμός βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου σε σύσκεψη στην Αλεξανδρούπολη, "κατά της εξόρυξης χρυσού"




Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου χαιρέτισε τη σύσκεψη που έγινε στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου με πρωτοβουλία του προέδρου της ΠΕΔ ΑΜΘ και βασικό θέμα την επαναδιατύπωση της αρνητικής στάσης των τοπικών κοινωνιών Ροδόπης και Έβρου στο θέμα της εξόρυξης χρυσού με τον ακόλουθο χαιρετισμό:

Είναι γνωστή η μακρόχρονη ενεργή συμμετοχή μου στο πολύχρωμο, ενωτικό, υπεράνω κομμάτων κίνημα, κατά της εγκατάστασης χρυσωρυχείων στην περιοχή της Θράκης.

Σας γνωρίζω ότι θα βρίσκομαι εκτός Ελλάδας για ένα ιδιαιτερα ευχάριστο οικογενειακό γεγονός, πράγμα που δεν μου επιτρέπει να παρευρεθώ σε αυτήν την τόσο σημαντική συνάντηση των φορέων.
Συμμερίζομαι, όπως όλοι μας, την ανησυχία, που προκάλεσε άλλωστε την σημερινή μας συνάντηση.
Αναφέρομαι ασφαλώς στην δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας ότι διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την Eldorado για την επέκταση της εξορυκτικής δραστηριότητας του χρυσού και στη Θράκη.
Θέλω να γνωρίζεται και να γνωστοποιήσετε στους εκπροσώπους των φορέων ότι παραμένω σταθερά προσηλωμένος στη θέση, ότι η εξορυκτική δραστηριότητα του χρυσού υπονομεύει την βιώσιμη ανάπτυξη που διεκδικούμε για το τόπο μας, γιατί ακυρώνει τις παραγωγικές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουμε ως περιοχή, όπως επίσης μολύνει το περιβάλλον, εξαντλεί τους φυσικούς πόρους και απειλεί την υγεία των συμπολιτών μας.
Ως εκ τούτου θεωρώ επιτακτικό ως φορείς να επαναδιατυπώσουμε  με σαφήνεια την διαχρονική αρνητική θέση των τοπικών κοινωνιών μας για την εγκατάσταση χρυσωρυχείων στην περιοχή, ώστε να μην επαναλαμβάνεται μονότονα ότι δεν την γνωρίζουν.
Να απαιτήσουμε να σταματήσει άμεσα η όποια διαπραγμάτευση γίνεται με την Eldorado για τη Θράκη μας.
Να θέσουμε εκ νέου το πλαίσιο των προτεραιοτήτων, των στόχων και δράσεων για την ανάπτυξη της περιοχής
Καλή επιτυχία στη συνάντηση!"



Δεν υπάρχουν σχόλια: